Kai tik pamačiau juodųjų pupelių sriubos recpetą šiuo adresu, jis mane išsyk suintrigavo. Na, iki šiol nebuvau virusi sriubos su apelsinu. Labai norėjosi pabandyt. Ir tikrai tai daryti buvo verta. Sriuba tiesiog puikaus skonio. Labai įdomus juodųjų pupelių bei apelsinų derinys. Šį neįprastą skonį dar labiau sustiprina šlakelis tamsaus romo.
Sriubai išvirti reikės:
- 2 indelių konservuotų juodųjų pupelių (žinoma, dar geriau džiovintų, iš vakaro pamerktų ir išvirtų),
- 1 svogūno
- 1 saliero koto
- 1 morkos
- 1 apelsino
- 1 raudonosios paprikos
- 2 litrų vištienos ar daržovių sultinio
- čiorizo ar pan. dešrelių
- alyvuogių aliejaus
- šlakelio tamsaus romo
- druskos pipirų, jei reikia
Verdant sriubai, aliejuje apkepinti supjaustytų čiorizo dešrelių. Išėmus apelsiną, dešrą sudėti į sriubą.Leisti sriubai pastovėti, kad susimaišytų skoniai. Po kiek laiko paragauti, ar netrūksta druskos bei pipirų. Pabaigai į sriubą pilstelti truputį tamsaus romo. Pasklis neapsakomai malonus kvapas, kai susilies visi aromatai. Truputį pakaitinti, kad nugaruotų alkoholis.
Aš į dalį sriubos nedėjau jokios dešros. Man ji buvo skani ir be jos. Netgi negalėčiau pasakyti, kuri buvo skanesnė. Sriuba visiškai įtikino, kad juodosios pupelės su apelsinu sukuria tiesiog puikų derinį. Man tai - tikras atradimas. Reikės bandyti apelsinais praturtinti ir kitas sriubas.
skanu :)
AtsakytiPanaikinti