Labai saldu ir labai kaloringa. Daug šokolado ir daug riešutų. Dar ir saldainių yra. O mums buvo labai skanu. Kažkiek primena "Snickers". Matyt, dėl sūdytų žemės riešutų. Originaliame recepte dar buvo riešutų sviesto. Buvau jo nusipirkusi, bet nebetepiau jo ant šokolado sluoksnio. Užteko to skanumo ir be jo. Suvalgei gabalėlį - ir sotu. O kaip skanu su nesaldinta žaliąja arbata!!! Ir visai nesunku iškepti. Žinoma, geriausia imti iškart didelę kepimo formą. Tik įlendi į šaldytuvą, atsipjauni gabalą - ir laimė. Taip džiaugtis gali beveik visą savaitę. Aišku, jei nekvieti svečių. Gerai ir be jų.
Reikalingi produktai:
- 200 g tirpinto ir truputį parudinto sviesto
- 240 ml šviesiai rudo cukraus
- 480 ml miltų
- 480 ml greito paruošimo avižinių dribsnių
- 2 kiaušiniai
- 1,5 a.š. kepimo miltelių
- 0,5 a.š. sodos
- 300 g sugrūstų saldainių M&M
- 200 g sūdytų žemės riešutų
Įdarui:
1. Puoduką su sviestu uždėti ant ungies, kad ištirptų. Truputį pakaitinti, kol švelniai paruduos ir įgaus riešutų kvapą. Palaukti, kol atvės.
2. Dubenyje sumaišyti miltus su avižiniais dribsniais, kepimo milteliais bei soda.
3. Sviestą gerai išmaišyti su cukrumi, tada įmušti kiaušinius ir keletą minučių plakti, kol masė taps puri.
4. Įmaišyti miltų mišinį, riešutus bei patrupintus saldainiukus.
5. Įdarui šokoladą, pieną bei kondensuotą pieną supilti į puodą ir pašildyti, kol šokoladas ištirs ir masę taps vientisa.
6. Į kepimo popieriumi iškoltą skardą (33 cm x 25 cm) sudėti pusę tešlos. Ant jos supilti šokoladinį įdarą, o ant viršaus užtrupinti likusią tešlą.
7. Kepti 30 - 40 min. 180 C orkaitėje.
Recepto šaltinis
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą