Turbūt niekas nedrįstų teigti, jog braškės nedera su plakta grietinėle. Na, čia tik iškyla klausimas dėl kalorijų...bet aš jų neskaičiuoju. Svarbiausia, kad būtų skanu.
Gal ne visi žino, kas yra tas "syllabub". Tai senas senas anglų skanėstas, kai pasaldinta grietinėlė išplakama kartu su trupučiu vyno ar sidro bei citrinos sultimis. Taigi, nieko sudėtingo.
Reikės:
200 g šviežių nuplautų ir nusausintų braškių
200 g riebios grietinėlės plakimui
120 ml balto vyno (geriau desertinio)
2 šaukštų citrinos sulčių
2 a.š. tarkuotos citrinos žievelės
50 g cukraus pudros
Darbo eiga:
1. Palikti keletą sveikų braškių papuošimui, o kitas supjaustyti griežinėliais.
2. Visus kitus ingredientus supilti į vieną indą ir kartu išplakti elektriniu plakikliu, kol masė taps puri ir standi.
3. Į serviravimo indelius sluoksniais dėti plaktą grietinėlę (silababą) bei braškes.
Paprasta ir labai gardu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą