2012 m. gegužės 27 d., sekmadienis

Sūrio "Philadelphia" pyragas su sūdytais riešutais


Labai skanus pyragas, kurį kepiau tris kartus iš eilės...ir vėl greitai kepsiu. Taip taip...mėgstame saldumynus ir nieko čia blogo, jei porcijos nedidelės, o gėrimai be cukraus. Pirmą sykį paragavau jį pas sesutę. Labai ačiū už receptą.

Sūrio pyragui reikės:
  • 1 pakelio sutrupintų sausainių, pvz., "Selga"
  • 100 g sūdytų žemės riešutų
  • 2 kupinų šaukštų cukraus (geriau šviesiai rudo) pagrindui
  • 50 g ištirpinto sviesto
  • 250 g "Philadephia" sūrio
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1,5 šaukšto kukurūzų krakmolo
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 100 g grietinės
  • 2 kiaušinių
  • 0,5 stiklinės cukraus
Karamelei:
  • 150 g cukraus
  • 30 g sviesto
  • 100 ml grietinėlės
Darbo eiga:

1. Į 22 x 22 cm dydžio kepimo formą įkloti kepimo popieriaus, o orkaitę įkaitinti iki 180 C.
2. Sutrupintus sausainius sumaišyti su sviestu, cukrumi ir puse truputį susmulkintų riešutų. Juos sudėti į formą ir prispausti prie dugno mentele.Kepti 10 min.
3.Sūrį išplakti su cukrumi, vanile, kepimo milteliais bei krakmolu. Masė turi būti puri. Sudėti grietinę ir gerai išmaišyti. Atsargiai po truputį įmaišyti gerai išplaktus kiaušinius. Masę supilti ant atvėsusio pyrago pagrindo. Kepti 40 - 50 min. Atvėsinti ir laikyti šaldytuve 3 - 4 va., kol sukietės.
4. Karamelei pasiruošti puodą ir į jį suberti maždaug trečdalį cukraus. Kaitinti maišant, kol jis pasidarys skystas. Tada supilti dar vieną trečdalį cukraus. Vėl jį ištirpdyti. Suberti visą likusį cukrų. Kai jis visas taps skystu, nukelti nuo ugnies ir įmaišyti sviestą. Maža srovele, nuolat maišant, supilti grietinėlę. Truputį pakaitinti, gerai išmaišyti.
5. Ant pyrago užpilti karamelę bei apibarstyti sūdytais riešutais. Jeigu bus mažiau grietinėlės, karamelė sukietės. Su 100 ml grietinėlės ji yra taki, truputį nuvarvanti. Supjaustyti nedideliais gabalėliais.


5 komentarai:

  1. čia yra kaip tik tai, apie ką jau kurį laiką svajojau-karamelė,žemės riešutai ir druska. bandysiu būtinai, ačiū! : ))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sėkmės :). Tikrai labai geras skonių derinys. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Atrodo fantastiškai ir gundančiai... artimiausiu metu bandysiu:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. kazkaip isvis karamele nesigavo..:( kur paslaptis, gaminant karamele? ..

    AtsakytiPanaikinti