2012 m. balandžio 15 d., sekmadienis

Sulipinti cukruoti sausainiai



Paprastučiai, bet gražūs sviestiniai sausainiai, cukruotu paviršiumi ir pertepti kremu.


Reikalingi produktai:
250 g sviesto
500 g miltų
200 g miltinio cukraus
3 kiaušinių trynių
1 kiaušinio baltymo
1 a.š. vanilinio cukraus
žiupsnielis druskos

Pertepimui:
150 g sviesto
3 šaukštai miltinio cukraus
2 - 3 šaukštai rūgščių raudonų sulčių (naudojau serbentų)
truputis raudonų dažų, jei reikia spalvai pagyvinti

1. Kambario temperatūros sviestą išsukti iki purumo su cukrumi. Įmaišyti trynius. Atskirame inde gerai išplakti baltymą.

2.Į sviesto ir trynių mišinį įmaišyti miltus su druska bei išplaktą kiaušinio baltymą. Tešlą minkyti, kol taps vientisa. Tada ją padėti bent valandai į šaldytuvą.
3 Atšalusią tešlą iškočioti maždaug 7 - 8 mm storio lakštais. Apvalios formelės pagalba, išpjauti sausainius ir kiekvieno sausainio paviršių subadyti šakute. Į lėkštutę įpilti šiek tiek cukraus ir kiekvieno sausainio viršų jame apvolioti, kad cukrus prikibtų.
4. Sausainius dėti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi ir kepti 15 - 20 min. iki 180 C įkaitintoje orkaitėje, kol pagels.
5.Kremui sviestą išsukti su miltiniu cukrumi, parūgštinti sultimis. Jei reikia, įpilti lašelį raudonų maistinių dažų.
6. Atvėsusius sausainius pertepti kremu ir suklijuoti po du.

Šaltinis Moteris


1 komentaras: