2012 m. kovo 11 d., sekmadienis

Grietinėlės keksiukai

Šį puikų keksiukų receptą radau Redos bloge. Ačiū Redai :). Pasirodo, jis turi ilgą istoriją, vis keliauja iš vieno blogo į kitą. Nieko nuostabaus! Tai nuostabus receptas, kuriame nėra jokių ypatingų produktų, minimalios laiko sąnaudos ir puikus rezultatas. Kaip gerai, kai po burną nesivelia jokie riešutai, džiovinti vaisiai....nusibodo jie. (Gal po kiek laiko ir vėl jų pasiilgsiu :)). Tiesiog švelnu ir labai skanu. Viens, du... ir yra kuo gardžiuotis.


  • 230 g miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnis druskos
  • 350 g riebios grietinėlės (naudoju Žemaitijos pieno 36 %; ji visų geriausia!)
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 2 a.š. vanilinio cukraus
  • 200 g cukraus
Iš tiek produktų išeina 24 keksiukai.


1. Viename dubenyje kiaušinius išplakti su vaniliniu cukrumi.
2. Kitame inde grietinėlę paplakti, kol gražiai suputos. Nepersistengti! Jokiu būdu neperplakti.
3.Grietinėlę supilti į plaktus kiaušinius ir vėl viską paplakti. Po truputį, nuolat plakant, supilti visą cukrų.
4. Atskirai sumaišyti sijotus miltus, kepimo miltelius bei druską.
5.Tada sausus ingredientus sumaišyti su šlapiais. Ir vėl nepersistengti. Tešla bus gana skysta.
6. Tešlą pilti į paruoštas keksiukų formeles ir kepti apie 20 min. iki 190 C įkaitintoje orkaitėje, kol pagaliukas, įbestas į keksiuką, ištrauktas bus švarus ir sausas.


5 komentarai:

  1. Aš pas aguonėlę kažką panašaus mačiau. Labai kažkaip puriai ir skaniai atrodo ir skamba viliojančiai ta grietinėlė keksiukuose :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, tikrai...ir spalva labai graži, O svarbiausia - mažai užima laiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Bet kokie pas Tave gražuoliukai, taip gražiai iškilę :) super! O keliauja jis tikrai vis tolyn tolyn, platyn platyn :) pradžia lyg buvo pas Forelę, bet tiksliai net nežinau :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Puiku, kas pas Tave daug ko gero galima rasti :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. O ar aliejaus nereikia ? :)

    AtsakytiPanaikinti