Savo pyragėlius kepdama, naudojausi Davido Lebovitzo receptu. Pirmą kartą kepiau, tešlą dalindama į 30 kamuoliukų, kaip buvo nurodyta recepte. Jie išėjo gana dideli, labai skanūs. Jų neliko akimirksniu...nes - na, tai - tik oras ir daugiau nieko... Antrą kartą kepiau iš dvigubos normos, bet dariau pyragėlius visai mažyčius - kąsnio dydžio. Mažučiai man labiau patiko.
2 skardoms (60 didesnių arba dar daugiau mažesnių) pyragėlių reikės:
- 80 g sviesto, supjaustyto gabaliukais
- 250 ml vandens
- 0,5 a.š. druskos
- 0,25 a.š. čili arba juodųjų pipirų (gali būti daugiau)
- 140 g miltų
- 4 dideli kiaušiniai
- 180 g tarkuoto kieto sūrio
- 1 a.š. česnako granulių (vietoj jų galima naudoti garstyčių miltelius, smulkiai pjaustytus česnakų laiškus ar čiobrelius)
1. Orkaitę įkaitinti iki 220 C. Į dvi skardas įkloti kepimo popieriaus.
2. Į puodą supilti vandenį, sudėti sviestą, druską, pipirus. Viską užvirinti.
3. Į verdantį vandenį suberti miltus ir aktyviai išmaišyti, kad gautųsi vientisa tešla. Nuimti nuo ugnies ir leisti porą minučių tešlai atvėsti.
4. Tada į tešlą dėti po vieną kiaušinį. Kiekvieną kiaušinį aktyviai įmaišyti, kol masė taps vientisa. Taip pasielgti su visais kiaušiniais.
5. Į tešlą sudėti likusius prieskonius bei suberti 3/4 tarkuoto sūrio.
6. Tešlą sukrėsti į konditerinį maišelį su paprastu antgaliu ir į paruoštą skardą formuoti vyšnios dydžio mažyčius kamuoliukus. Tarp jų palikti tarpus, kad pūsdamiesi nesuliptų.
7. Ant kamuoliukų viršaus užbarstyti likusį sūrį..
8. Kepti 10 min., po to sumažinti temperatūrą iki 190 C ir dar kepti 20 - 25 min.
Čia toks apdžiūvėlis kitą dieną:
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą