- 230 g miltų
- 2 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnis druskos
- 350 g riebios grietinėlės (naudoju Žemaitijos pieno 36 %; ji visų geriausia!)
- 3 dideli kiaušiniai
- 2 a.š. vanilinio cukraus
- 200 g cukraus
Iš tiek produktų išeina 24 keksiukai.
1. Viename dubenyje kiaušinius išplakti su vaniliniu cukrumi.
2. Kitame inde grietinėlę paplakti, kol gražiai suputos. Nepersistengti! Jokiu būdu neperplakti.
3.Grietinėlę supilti į plaktus kiaušinius ir vėl viską paplakti. Po truputį, nuolat plakant, supilti visą cukrų.
4. Atskirai sumaišyti sijotus miltus, kepimo miltelius bei druską.
5.Tada sausus ingredientus sumaišyti su šlapiais. Ir vėl nepersistengti. Tešla bus gana skysta.
6. Tešlą pilti į paruoštas keksiukų formeles ir kepti apie 20 min. iki 190 C įkaitintoje orkaitėje, kol pagaliukas, įbestas į keksiuką, ištrauktas bus švarus ir sausas.
Aš pas aguonėlę kažką panašaus mačiau. Labai kažkaip puriai ir skaniai atrodo ir skamba viliojančiai ta grietinėlė keksiukuose :)
AtsakytiPanaikintiTaip, tikrai...ir spalva labai graži, O svarbiausia - mažai užima laiko :)
AtsakytiPanaikintiBet kokie pas Tave gražuoliukai, taip gražiai iškilę :) super! O keliauja jis tikrai vis tolyn tolyn, platyn platyn :) pradžia lyg buvo pas Forelę, bet tiksliai net nežinau :)
AtsakytiPanaikintiPuiku, kas pas Tave daug ko gero galima rasti :)
AtsakytiPanaikintiO ar aliejaus nereikia ? :)
AtsakytiPanaikinti