2012 m. vasario 4 d., šeštadienis

Lazanija su keturių rūšių sūrių padažais


Nuostabus patiekalas šaltą žiemos dieną sūrių ir makaronų mėgėjams. Recepto idėją pasiskolinau iš svetainės Alida's kitchen. Naudojausi dauguma nurodymų, bet pakeičiau kai kuriuos sūrius į lietuviškus ir tuos, kurie buvo mano šaldytuve, kad nereiktų keliauti į parduotuvę. Lazanija pavyko puikiai.

Reikalingi produktai:

  • 170 g tarkuoto "Dvaro " sūrio,
  • 60 g tarkuoto "Džiugo" sūrio,
  • 400 g  "Ricotta" sūrio,
  • 230 g "Cheddar" sūrio,
  • 1 plaktas kiaušinis
  • 1/4 a.š. grūstų juodųjų pipirų,
  • 2 šaukštai smulkintų petražolių (neturėjau),
  • 3 šaukštai sviesto,
  • 1 nedidelis smulkintas svogūnėlis,
  • 1 traiškyta česnako skiltelė,
  • 1 šaukštas miltų,
  • 1/2 l pieno
  • 300 ml sultinio
  • druskos,
  • 1 lauro lapas,
  • truputis aitriosios paprikos miltelių,
  • 1 aitrioji paprika,
  • 15 lazanijos lakštų


Procesas:
1. Į vieną dubenį suberti tarkuotą "Dvaro" sūrį bei pusę "Džiugo" sūrio.

2. Kitame dubenyje sumaišyti "Ricottą" ir kiaušinį. Įberti druskos, pipirų, petražolių.

3. Padažui paruošti puode ištirpinti sviestą. Į jį sudėti svogūnus bei česnakus ir 2 min. pakepinti ant silpnos ugnies, nuolat maišant. Tada įmaišyti miltus, pakepinti 1,5 min., saugoti, kad neparuduotų. Palaipsniui, nuolat plakant, įmaišyti pieną ir sultinį. Užvirinti; suberti aitriąją papriką, druską, įmesti lauro lapą. Kaitinti, kol padažas sutirštės.

4. Padažą nuimti nuo ugnies, išimti lauro lapą ir dalį jo užpilti ant "Dvaro" sūrio mišinio, o kitą dalį sumaišyti su "Ricotta". Likusį padažą reiks panaudoti vėliau.

5.Orkaitę įkaitinti iki 180 C.
6. Truputį padažo įpilti į kepimo indą. Ant jo sudėti lazanijos lakštus viena eile. Užpilti "Ricottos" mišinio. Tada pabarstyti tarkuotu "Cheddar" sūriu. Ant jo viršaus - mišinio su "Dvaro" sūriu. Tada vėl dėti lazanijos lakštų eilę ir pakartoti visą procedūrą tiek kartų, kiek turėsime lazanijos lakštų sluoksnių. Ant paskutinės jų eilės užtepti padažo likutį ir apibarstyti tarkuotu "Džiugo" sūriu. Pabarstyti smulkiai supjaustyta aitriąja paprika.

7. Paruoštą lazaniją uždengti folija ir pašauti į orkaitę 25 - 30 min. Po to nuimto foliją ir dar pakepti 3 - 5 min. Iškepusią lazaniją palaikyti orkaitėje 10 - 15 min., prieš patiekiant į stalą pabarstyti petražolėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą