2013 m. sausio 6 d., sekmadienis

Fermentinio sūrio sausainukai


Skanūs, sūrstelėję sausainukai tiems, kas mėgsta sūrį.

Reikės:

110 g minkšto sviesto
220 g tarkuoto fermentinio sūrio (pvz., "Svalia" ar pan.)
480 ml miltų
0,5 a.š. druskos
maždaug 100 ml šalto vandens

1. Į minkštą sviestą įmaišyti tarkuotą sūrį. tada suberti miltus bei druską. Po truputį pilti šaltą vandenį ir suminkyti tešlą. Tešlą padėti į šaldytuvą bent valandai.

2. Orkaitę įkaitinti iki 180 C. Tešlą labai plonai iškočioti, kad būtų 2-3 mm storio. Specialia dantyta sausainių  pjaustykle ar tiesiog peiliu supjaustyti mažais (maždaug 3 cm) kvadratėliais. Sausainius perkelti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 13 - 14 min.



2 komentarai: