2012 m. kovo 11 d., sekmadienis

Bostono pyragas


Bostono pyragas (Boston Cream Pie) vis dar populiarus už Atlanto nuo 19-o amžiaus pabaigos. Klasikinis variantas - tai du biskvito sluoksniai, pertepti kremu ar pudingu, o viršus aplietas šokoladu. Viskas paprasta, laiko patikrinta...jei produktai kokybiški - tai ir skonių derinys puikus.

Šiam pyragui reikės:
  • 300 ml miltų (405D)
  • 1a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. druskos
  • 4 didelių kiaušinių
  • 240 ml cukraus
  • 120 ml pieno
  • 80 ml beskonio aliejaus (pvz., rapsų)
  • 1,5 a.š. vanilės ekstrakto
Pudingui:
  • 360 ml pieno
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 2 didelių kiaušinių + 2 trynių
  • 120 ml cukraus
  • 60 ml kukurūzų krakmolo
  • žiupsnio druskos
Šokoladinei glazūrai:
  • 120 g kokybiško šokolado (jokiu būdu ne konditerinio!)
  • 100 ml riebios grietinėlės
  • 1a.š. vanilės ekstrakto
  • žiupsnio druskos
1.Pudingui paruošti, pirmiausia truputį pašildyti pieną ir vanilės ekstraktą puode. Dideliame dubenyje išplakti kiaušinius, kiaušinių trynius bei cukrų. Plakti, kol masė taps lengva ir puri. Tada suberti druską ir krakmolą. Vėl viską gerai išplakti. Po to įplakti 1/4 pašildyto pieno; palaipsniui vis plakant supilti likusį pieną. Tada viską supilti į puodą ir kaitinti ant silpnos ugnies nuolat plakant, kol masė taps tiršta (apie 10 - 15 min.). Dirbti dėmwsingai ir aktyviai, kad nesusidarytų gumuliukų. Palaukti, kol atšals.

2. Įkaitinti orkaitę iki 180 C. Paruošti dvi apvalias kepimo formas (25 cm skersmens).
Išsijotus miltus, kepimo miltelius bei druską suberti į vieną dubenį. Kitame inde kiaušinius gerai išplakti su cukrumi, kol masė pabals. Tada įmaišyti miltų mišinį. Supilti pieną, aliejų, vanilės ekstraktą ir vėl viską gerai išplakti. Tešlą padalinti į dvi formas ir kepti apie 20 min. Galima viską kepti vienoje formoje iš karto, bet tada reikės biskvitą perpjauti pusiau.

3. Ant atvėsusio vieno pyrago lakšto užtepti sutirštėjusį ir atšalusį pudingą. Ant viršaus uždėti kitą pyrago lakštą.

4. Glazūrai paruošti pašildyti sutrupintą šokoladą, grietinėlę, vanilės ekstraktą bei druską ant silpnos ugnies, kol šokoladas ištirsir masė taps vientisa. Palaukti, kol šiek tiek atvės ir užpilti ant pyrago. Tradiciškai glazūra būna nuvarvėjusi taip, kaip jai patinka. Pyragą geriausia per naktį laikyti šaldytuve.

Šaltinis Dainy Chef

3 komentarai:

  1. Turėtų būti tikrai skanus. Man tas pudingas labai patinka :) Aš visada už naturalų pudingą :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, Medėja, skanus...toks paprastas ir senoviškas. Reikia tik gerų produktų :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Edita, senai brandinau mintį ir pagaliau išbandžiau. Tobulas skanėstas prie puodelio kavos :) Kepsiu tikrai dar ne vieną kartą, ačiū:)

    AtsakytiPanaikinti