2 porcijoms reikės:
- 0,5 kg jautienos kulninės, supjaustytos 5 cm dydžio gabalėliais
- trupučio alyvuogių aliejaus
- 1 raudono svogūno
- 1 didelės morkos
- 1 - 2 salierų lapkočių
- 2 neluptų česnako skiltelių
- keleto šviežių rozmarinų šakelių
- 1 lauro lapo
- kelių džiovintų baravykų
- trupučio cinamono
- druskos, pipirų
- šaukšto miltų
- 400 g konservuotų pomidorų
- maždaug 200g Chianti arba kt. panašaus sodraus raudono vyno
1. Įkaitinti orkaitę iki 180 C.
2. Storasieniame troškintuve įkaitinti šaukštą aliejaus ir jame apie 5 min. (kol truputį suminkštės) pakepinti stambiai supjaustytus svogūnus, morkas, salierus, česnako skilteles, rozmariną, baravykus bei cinamoną.
3. Jautienos gabalėlius apvolioti pagardintuose miltuose ir sudėti į troškintuvą. Viską gerai išmaišyti.
4. Tada sukratyti konservuotus pomidorus, supilti vyną, įberti druskos bei pipirų. Palaukti, kol puodas ant viryklės užvirs.
5. Troškintuvą uždengti dviguba folija, uždėti dangtį ir patalpinti į karštą orkaitę. Mėsytė suminkštės, o padažas sutirštės maždaug po 3 valandų. Prieš patiekiant, išimti lauro lapą, žolelių šakeles, patikrinti, ar užtenka druskos bei prieskonių.
Tai labai mažai darbo reikalaujantis patiekalas, o ilgai troškinta jautiena su visokiausiais priedais tampa puikiu, aromatingu patiekalu.
Skrandis pradėjo manimi skųstis, kai pamatė šias nuotraukas, mat dar pietų nevalgęs esu... Tikiu, jog aromatas iš koto verčia ;)
AtsakytiPanaikintiTikrai taip!!! Kulninė, ko gero, skaniausia jautienos dalis :)
AtsakytiPanaikintiPritariu Tau, tiksliau, man bent jau lengviausia tą dalį paruošti :)
AtsakytiPanaikintiaciu uz recepta!
AtsakytiPanaikinti