Reikalingi produktai dviem porcijoms:
- 100 g trumpagrūdžių risotto ryžių
- 1 nedidelio svogūno
- česnako skiltelės
- vištienos krūtinėlės
- 0,5 paprikos
- saujos žalių žinrnelių
- 1 litro ( gal kiek mažiau) vištienos sultinio
- 1/4 a.š. saldžiosios paprikos miltelių
- žiupsnelio šafrano
- druskos&pipirų
- 100g balto vyno
- aliejaus, sviesto kepimui
- Imam storadugnę aukštą keptuvę. Aliejaus ir sviesto mišinyje apkepinti gabalėliais supjaustytą vištienos krūtinėlę. Pabarstyti druska bei pipirais. Vietoj jos puikiausiai tinka sparneliai, padalinti į tris dalis. Išimam iš keptuvės.
- Ant silpnos ugnies apkepinam svogūną, česnaką bei papriką. Saugoti, kad nepridegtų.
- Tada sudedam nuplautus ryžius. Truputį juos apkepinam, nuolat maišydami (1 min.). Supilam baltą vyną. Jis greitai išgaruos, suteikdamas malonų skonį ryžiams.
- Sudedam vištieną ir užpilam karštą vištienos sultinį. Jokiu būdu ne visą iš karto, o tik tiek, kad apsemtų ryžius. Sudedam prieskonius: papriką bei šafraną, kuris labai gražiai nuspalvins ryžius.Ryžius vis reikia maišyti, o sultiniui nugaravus - jį vis papildyti.
- Prieš baigiant suminkštėti ryžiams, sudėti žirnelius.
- Pabaigoje viską gerai išmaišyti, uždengti dangtį ir, išjungus ugnį, palaikyti patiekalą keletą minučių. Tada ryžiai labiau išpurps ir bus skanesni.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą