Taigi, puikusis Elžbietos pyragas:
- 3 kiaušiniai
- 150 g cukraus
- 100 ml aliejaus
- 160 g miltų
- šaukštelis kepimo miltelių
- 1 sutrinta su visa žievele citrina
- 6 nulupti ir supjaustyti skiltelėmis obuoliai
2. Nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius sumaišyti su citrina. Deja, aš pabūgau sutrinti visą citriną dėl jos karčiai aitraus požievio, todėl nutarkavau geltonąjį žievelės sluoksnį, o visą baltą požievį kruopščiai nulupau ir išmečiau. Na, kartą jau buvau pasimokius... Likusią citriną sutryniau ir sumaišiau su obuoliais.
3. Kitame dubenyje kiaušinius išplakti su cukrumi iki vienalytės šviesiai gelsvos masės, plakant supilti aliejų.
4. Įberti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską išmaišyti.
5. Į tešlą sudėti obuolius.
6.Sukrėsti į formą ir kepti apie 40 min. Iškepusį pyragą baigti ataušinti ant grotelių.
Pyragas labai skanus, greitai paruošiamas. Na, o kas dėl citrinos...Valgant pyragą jautėsi gaivumą suteikiantis citrinos skonis be jokio kartumo, bet, kai jau kąsnį nuryji ir burnoje nieko nebelieka, tada pajauti švelnų citrinos aitrumą. Tarsi kažkas specialiai suteiktų burnai gaivumo... Kitą sykį irgi nedėsiu baltojo žievelės sluoksnio, kad nebūtų to aitrumo per daug, nes dabar buvo tiek kiek reikia.
Labai skaniai atrodo :)
AtsakytiPanaikintiAčiū...jis ir skanus...toks paprastas ir tikras obuolių pyragas.
AtsakytiPanaikintiSiandien kepsiu :)
AtsakytiPanaikintinorejau pasitikslinti del citrinos :) ar reikia isspausti sultis ir sudeti visa minkstima ar supjaustyti gabaleliais?
AtsakytiPanaikintina sitas neblogas tikrai :)
AtsakytiPanaikintigeras receptas, isbandytas
AtsakytiPanaikintiAciu uz recepta, kazko per daug idejau, bet skanu
AtsakytiPanaikintiKepu si pyraga nuolat tik citrinos nededu, nerealaus skonio pyragas :-) o jei prie karsto pyrago dar ledu dasidedi tai kaip restorane :-) visus parduotuvinius pranoksta!!!:-)
AtsakytiPanaikintiSuperinis pyragas!!!
AtsakytiPanaikinti