- 1 šaukštas tirpios kavos
- 1 šaukštas verdančio vandens
- 220 g sviesto
- 140 g miltinio cukraus
- 1 a. šaukštelis vanilės ekstrakto
- 450 g miltų
- 120 g šokolado gabaliukų
1. Kavą užplikyti verdančiu vandeniu. (kaip nurodyta, reikia tik 1 šaukšto vandens).
2. Sviestą iki purumo išsukti su cukrumi. Įmaišyti vanilę ir kavą. Tada suberti miltus. Minkyti rankomis, kol miltai sudrėks. Kadangi drėgmės labai mažai, šis mišinys į tešlą nepavirs. Bet viskas čia gerai, taip ir turi būti. Pabaigoje atsargiai įmaišyti šokolado gabaliukus.
3. Visus šiuos trupinius sudėti į plastikinį maišelį, kurio dydis maždaug 23 x 27 cm. Puiku, jeigu maišelis užsegamas. Jei ne - vieną galą kruopščiai užlenkti ir tešlą iškočioti. Gausis stačiakampis lakštas :
4. Mažiausiai 2 valandoms padėti į šaldytuvą.
5. Išėmus iš šaldytuvo, atsargiai nuimti maišelį ir visą lakštą dėti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Liniuotės pagalba sausainius supjaustyti kvadratėlias 4 cm x 4 cm.
6. Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Tai labai skanūs, šokoladu ir kava kvepiantys sausainiai. Įgudus, juos pagaminti vieni niekai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą