Reikalingi produktai:
- 6 dideli kiaušiniai
- 2 stiklinės cukraus
- 1 stiklinė alyvuogių aliejaus
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 2 stiklinės miltų 405 D
- 1 a.š. uogų
- sauja aviečių
1. Kiaušinių trynius atskirti ir iki baltumo ištrinti su cukrumi. Supilti aliejų. Išmaišyti.
2. Atskirai išplakti baltymus su žiupsneliu druskos. Mama taip išmokė, kad į visus pyragus jos reikia truputį įdėti, kad skonis būtų išraiškingesnis.
3. Išsijoti miltus bei kepimo miltelius ir juos sumaišyti.
4. Į trynius sudėti vanilinį cukrų bei juos sumaišyti su baltymais.
5. Supilti miltus ir išmaišyti tešlą.
6. Tešlą supilti į kepimo skardą. (Kepiau 25cm x 25 cm atsegamoje skardoje).
7. Ant viršaus išdėlioti avietes. Uogų nereikia labai daug, kad pyragas per daug nesudrėktų.
8. Kepti iš anksto įkaitintoje iki 180 C orkaitėje maždaug 50 min. Iškepusį pyragą atvėsinti ant grotelių ir apibarstyti cukraus pudra.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą